Početna Uncategorized Distribucija ostalih budžbenika u osnovne škole u Živinicama stiže najdalje naredne sedmice

Distribucija ostalih budžbenika u osnovne škole u Živinicama stiže najdalje naredne sedmice

84
0
Podijeli

Protekle sedmice u osnovne škole na području grada iz Ministarstva obrazovanja i nauke dostavljeni su besplatni udžbenici za sve učenike od 1 do 9 razreda.

Obzirom da su se u javnosti pojavile informacije da školama nisu distribuirani svi udžbenici, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Živinice Ibro Ćasurović otkriva o čemu se radi.

Naime neki udžbenici iz razredne ali i predmetne nastave nisu distribuirani školama, jer se čeka da tokom ove sedmice dvije izdavačke kuće dostave  udžbenike Ministarstvu , nakon čega će iste stići u naše škole, dodao je .

Ćasurović je ovom prilikom zamolio roditelje učenika ali i nastavnike da imaju strpljenja, te da će udžbenici najdalje do naredne sedmice biti uručeni učenicima.

Ministarstvo obrazovanja i nauke TK-a za školsku 2022/2023.godinu obezbijedilo je besplatne udžbenike za sve osnovce.

Veći dio udžbenika distribuiran je osnovnim školama, nekoliko udžbenika kasni jer se čeka da  dva izdavača dostave iste ,obrazlaže za TVŽ predsjednik Aktiva  Ibro Ćasurović.

Radi se o nekoliko  udžbenika iz predmetne ali i razredne nastave.

Ministarstvo obrazovanja i nauke izvršilo nabavku slijedećih udžbenika:

  • Za prvi razred osnovne škole nabavljeno je 5 udžbenika i to: Moja početnica, Moja Matematika, Moja okolina, Likovna kultura i Muzička kultura.
  • Za drugi razred osnovne škole nabavljeno je 5 udžbenika i to: Moja čitanka, Moja matematika, Moja okolina, Likovna kultura i Muzička kultura.
  • Za treći razred osnovne škole nabavljeno je 5 udžbenika i to: Moja čitanka, Moja matematika, Moja okolina, Likovna kultura i Muzička kultura.
  • Za četvrti razred osnovne škole nabavljeno je 5 udžbenika i to: Čitanka, Matematika, Moja okolina, Likovna kultura i Muzička kultura.
  • Za peti razred osnovne škole nabavljeno je 9 udžbenika i to: Čitanka, Naš jezik, Matematika, Priroda, Društvo, Osnove tehnike, Likovna kultura, Kultura življenja i Muzička kultura.
  • Za šesti razred osnovne škole nabavljeno je 11 udžbenika i to: Čitanka, Naš jezik, Matematika, Biologija, Informatika, Historija, Geografija, Njemački jezik (drugi strani jezik) Likovna kultura, Tehnička kultura i Muzička kultura.
  • Za sedmi razred osnovne škole nabavljeno je 11 udžbenika i to: Čitanka, Naš jezik, Matematika, Biologija, Fizika, Historija, Geografija, Njemački jezik (drugi strani jezik), Likovna kultura, Tehnička kultura i Muzička kultura.
  • Za osmi razred osnovne škole nabavljeno je 13 udžbenika i to: Čitanka, Bosanski jezik, Matematika, Biologija, Fizika, Historija, Geografija, Hemija, Njemački jezik (drugi strani jezik), Likovna kultura, Informatika, Tehnička kultura i Muzička kultura.
  • Za deveti razred osnovne škole nabavljeno je 11 udžbenika i to: Čitanka, Naš jezik, Matematika, Biologija, Fizika, Historija, Geografija, Hemija, Njemački jezik (drugi strani jezik), Tehnička kultura i Muzička kultura.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje