Početna aktuelnosti Druga osnovna škola obilježila Dan planina

Druga osnovna škola obilježila Dan planina

749
0
Podijeli

Druga osnovna škola Živinice jučer je obilježila 11. decembar Međunarodni dan planina.

Bila je ovo prilika za podizanje svijesti o važnosti i značaju ekologije te planina za život svakog čovjeka, te isticanje potencijala za planinski turizam, istakli su organizatori.

Međunarodni dan planina obilježava se od 2003. godine s ciljem upoznavanja šire javnosti s planinskim područjima, njihovim vrijednostima i problemima.

Ovogodišnji Međunarodni dan planina posvećen je planinama i šumama.

Cilj mu je povećati svijest javnosti o važnosti planinskih šuma te uloge koju one imaju kao i njihovog utjecaja na mjere prilagođavanja klimatskim promjenama.

Planine su od suštinske važnosti za život na Zemlji. Bez obzira na to gdje živimo, najčešće nismo dovoljno svjesni koliko smo vezani za planine i na koje sve načine one utječu na naš život,  poručili su učenici  Druge osnovne škole koji kroz nastavne i van nastavne aktivnosti uče o značaju Planina.

Na obilježavanju Dana planina  u Drugoj osnovnoj školi  prisustvovao je i Predsjednik PD Drenik Rasim Užičanin, koji je apelirao učenicima, da, kad god su u prilici, pohode planine, uživaju u planinskom okruženju i razmisle o vlastitom odnosu prema planinama i sredini koja ih okružuje.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje