Početna aktuelnosti Druga osnovna škola Živinice obilježila 44. rođendan

Druga osnovna škola Živinice obilježila 44. rođendan

203
0
Podijeli

Druga osnovna škola Živinice, jedna je od devet osnovnih škola na području Živinica.

Historijski put ove škole veže se za 1980.godinu,  kada je Odlukom Skupštine opštine Živinice osnovana pod nazivom „Midhat Haćam – Aćim“.

Nakon trinaest godina, tačnije 10.jula 1993.godine, Predsjedništvo Skupštine Živinice donosi  odluku o promjeni naziva škole u Drugu osnovnu školu.

Kroz više decenijske godina rada i postojanja  ispratili su mnogobrojne generacije , na koje su ponosni, jer su postali prije svega dobri ljudi a nakon toga i društveno korisni zajednici u kojoj živimo.

44.rođendan također su dočekali sa pozitivnim rezultatima.

Na svečanosti koja je danas upriličen v.d. direktora škole Sabina Haličević, istakla je  da danas zaista imaju razloga za slavlje,  jer su mnogo bolji po postignutim uspjesim u školovanju za razliku od prošle godine.

Kako bi obilježili rođendan, te promovisali javnosti rezultate rade, učenici i nastavnici Druge osnovne škole su u proteklom periodu vrijedno pripremali program Svečane akademije , koji je bio protkan  horom, recitacijama i glumom učenika .

Direktorica škole je ovom prilikom istakla , da su u proteklom periodu radili i na stvaranju što boljih uslova za rad i učenje.

Tako su između ostalih škola, prvi na području Živinica koji su realizirali  projekat  fotonaponske- solarne elektrane.

Struju proizvedenu na ovaj način škola će koristiti za vlastite potrebe čime će se ostvariti značajne uštede sredstava za troškove električne energije, a što će u konačnici moći biti usmjereno u druge projekte kojima će se poboljšati obrazovni proces i uslovi za školovanje u ovoj školi.

Također, u narednom periodu spremni su da realizuju još nekoliko projekata od sanacije mokrog čvora do ograđivanja školskog dvorišta , nagalasila je direktorica Haličević.

Na današnjoj svečanosti , najboljim učenicima koji su marljivo radili u prehodnom periodu uručene su zahvalnice , kao i najzaslužnijim pojedincima i organizacijama koje su doprinijele razvoju i afirmaciji škole .

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje