Početna aktuelnosti Državni seniorski dvoranski rekord i tri titule državnih dvoranskih prvaka za 2022...

Državni seniorski dvoranski rekord i tri titule državnih dvoranskih prvaka za 2022 godinu

411
0
Podijeli

U subotu i nedelju u Zenici i Sarajevu održano je „Dvoransko atletsko prvenstvo za kategoriju seniora/ki, juniora/ki i mladjih juniora/ki na kojima su takmičari AK „Sloboda Tehnograd” ostvarili izvanredne rezultate oborivši seniorki dvoranski rekord i osvojivši 7 medalja, od čega tri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu. Prvog dana takmičenja koje je održano u Zenici gdje je organizovano takmičenje u troskoku i skoku u dalj osvojene su četiri medalje. Bakir Musić u kategoriji mladjih juniora osvojio je zlatnu medalju u troskoku sa daljinom 12,09 m, dok je srebrnu medalju u istoj disciplini osvojio Enes Džinić sa daljinom od 11,89 m. Drugu srebrnu medalju Enes Džinić je osvojio u skoku u dalj u kategoriji mladjih juniora, kao i Omar Džanić u skoku u dalj u kategoriji seniora.

Drugog dana državnog dvoranskog prvenstva koje je održano u olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch u Sarajevu gdje su održane disciplini 60 m, 60 m pr, skok u vis i bacanju kugle, najvredniji rezultat ostvario je Hajrudin Vejzović koji je u kategoriji seniora u polufinalnoj trci na 60 m istrčao novi seniorski državni rekord u vremenu 6:78 s. U finalnoj trci titulu državnog prvaka za 2022. godinu osvojio je aktuelni juniorski rekorder BiH Edhem Vikalo koji je istrčao lični rekord u vremenu 6:79 s, dok je Hajrudin Vejzović osvojio srebrnu medalju. Pored osvojene zlatne i srebrne medalje u kategoriji seniora, titulu juniorskog prvaka BiH za 2022 godinu u trci na 60 m osvojio je član AK Sloboda Tehnograd Bakir Baković sa vremenom 7:40 s. Pored osvojenih medalja u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji na 60m, bronzanu medalju osvojio je Bakir Musić u disciplini skok u vis u kategoriji mladjih juniora.

Pored osvajača medalja na državnom dvoranskom prvenstvu nastupili su i Alija Džinić koji je osvojio dva tri četvrta mjesta u discplinama 60 m, skoku u dalj i troskoku, Benjamin Mijatović koji je nastupio u trci seniora na 60 m i Kenan Vikalo u bacanju kugle.

Već narednog vikenda naši takmičari-ke će nastupiti Prvenstvu Balkana u dvorani za juniore na kojem će nastupiti Adi Nurkanović, Medjunarodnom atletskom dvoranskom mitingu u Novom Mestu gdje će nastupiti Hajrudin Vejzović, Edhem Vikalo i Omar Džanić, dok će najmladji članovi Kluba učestvovati na Federalnom prvenstvu za mladje kategorije u Sarajevu i Zenici.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje