Početna Uncategorized U 2021.godini Centar za pružanje usluga građanima izdao veći broj dokumenata u...

U 2021.godini Centar za pružanje usluga građanima izdao veći broj dokumenata u odnosu na godinu ranije

422
0
Podijeli

U 2021.godini u Centru za pružanje usluga građanima putem matičnog ureda izdato skoro 80.000 dokumenata.

Bez obzira na virus korona Centar je i u 2021.godini zadržao svoj osnovni princip rada ˝sve na jednom mjestu ˝ tako da su građani  bez dužih čekanja , za kratko vrijeme i bez posjećivanaj drugih kancelarija  bili u mogućnosti  doći do potrebnih  dokumenta a i informacija.

Bez obzira na situaciju sa koronavirusom u Centru je pošle godine podnesen većči broj zahtjeva u odnosu na godinu ranije.

Suada Kuljaninjović šefica  Odsjeka za opću upravu i društvene djelatnosti kaže da je 2021.godina donijela i veći broj rođene djece kao i sklopljenih brakova.

U 2022.godini rođene su  793 bebe što je 99 više u odnosu na 2020.godinu.

Dok je broj umrlih bio 707 i porastao je u odnosu na 2020. U kojoj je broj umrlih bio 664.

Tokom 2021.godine sklopljeno je 528 brakova za 107 više u odnosu na godinu ranije.

Centar za pružanje usluga građanima počeo je sa radom prije 15 godina i svih ovih godina olakšao je komunikaciju građana sa svim nadležnim službama za upravu kaže Kuljaninović.

Organizacija rada uređena je tako da građani sve što im je potrebno mogu dobiti od službenika koji rade  na osam šaltera.

Vrijedno je istaći da je samo na šalterima broj 6. i 7. izvršeno je ukupno 98.000 ovjera potpisa, prepisa, rukopisa i ugovora.

Šefica službe ističe da je u 2021. godini, organ uprave grada Živinice, od čega posebno šalter-sala, radio svakodnevno, bez prekida, i da na svu sreću, nisu imali problema izazvanih zarazom Corona virusom, iako je najveći broj   građana, iz zemlje i inostranstva, posjetio za ovo vrijeme prostorije šalter sale. To znači, da su se   uposlenici pridržavali preporučenih mjera lične zaštite, i da je svakodnevno čišćenje i dezinfekcija prostora šalter sale, takođe doprinijelo normalnom funkcionisanju Centra za pružanje usluga građanima, na zadovoljstvo kako   građana, tako i   uposlenika u gradskoj upravi.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje