Početna aktuelnosti Dubrave: Izgradnja treće kolovozne trake

Dubrave: Izgradnja treće kolovozne trake

1358
0
Podijeli

U prostorijama Mjesne zajednice Dubrave Gornje načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković i direktor Direkcije regionalnih cesta Tuzalnskog kantona Agan Delibajrić u petak su održali  sastanak sa građanima koji gravitiraju na dijelu regionalnog puta u Dubravama gdje će se raditi treća kolovozna traka i pješačka staza.

Naime, proteklih dana na regionalnom putu u Dubravama, koji spaja Živinice, Tuzlu i Kalesiju, Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona pristupila je implementaciji projekta izgradnje treće kolovozne trake i pješačke staze.

Dužina treće trake u Dubravama će biti oko tri kilometra, a vrijednost njene izgradnje je oko tri miliona konvertibilnih maraka.

Prilikom pregovora kada je u pitanju bila izgradnja treće trake na saobraćajnici koja prolazi kroz Dubrave, načelnik Samir Kamenjaković je insistirao da se pored treće kolovozne trake na pomenutoj dionici napravi i pješačka staza koja će omogućiti veću sigurnost za učesnike saobraćaja, a posebno za djecu koja svakodnevno idu tom dionicom u školu.

Nakon pregovora sa direktorom Direkcije regionalnih cesta TK-a, načelnik Samir Kamenjaković preuzeo je sve potrebne radnje za realizaciju ovog projekta i sve je završeno po hitnom postupku. Nakon toga Direkcija je krenula sa radovima gdje je naišla na problem sa nekoliko građana koji gravitiraju na području gdje će se raditi treća traka i ne žele da izmjeste svoju ogradu.

Važno je napomenuti da je Direkcija regionalnih cesta TK-a u saradnji sa imovinsko pravnom službom Općine Živinice izvršila provjeru stanja imovinsko pravnih odnosa na ovom području gdje je ustanovljeno da se radi o uzurpaciji zemljišta od strane pojedinih građana, te da nema imovinsko-pravnih problema, tako da ne treba raditi eksproprijaciju zemljišta.

S tim u vezi mole se svi građani da budu kooperativni kada je u pitanju izmještanje ograde, jer će Direkcija regionalnih cesta izvršiti sve svoje obaveze prema građanima, ali da će se također u slučaju da dođe do sporova koji bi zaustavili tok gradnje automatski povući iz projekta izgradnje pješačke staze.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje