Početna aktuelnosti Otvoreno Drugo sportsko prvenstvo OS BiH

Otvoreno Drugo sportsko prvenstvo OS BiH

1147
0
Podijeli

Drugo  sportsko prvenstvo na nivou OS BiH u organizaciji 5.pješadijske  brigade  otvoreno je danas svečanom ceremonijom  u kasarni i zračnoj luci Dubrave.

Ceremoniji otvaranja  prvenstva prisustvovali su Zamjenik Načelnika štaba OS BiH  za operacije general-major Ivica Jerkić, te zapovjednik 5.pješadijske brigade, brigadir Emir Kliko.

Zamjenik Načelnika štaba OS BiH  za operacije istakao je da sport igra veoma važnu ulogu u cjelokupnom životu i radu pripadnika OS BiH i da samo fizički spremni vojnici, pored ostalih karakteristika, mogu biti garant da će svi postavljeni zadaci biti uspješno izvršeni.

Tokom 13. godina od kako djeluje OS BiH imali su različita takmičenja ali je sportsko prvenstvo nešto što je novo.Nakon što je prošle godine upriličeno prvo sporstko prvenstvo OS BIH u Kozari, ove godine domaćini su 5.pješadijska brigada , gdje je danas u kasarani Dubrave upriličena i svečana ceremonija, gdje je zamjenik načelnika štaba OS BIH za operacije Drugo sporstko prvenstvo OS BiH proglasio otvorenim.

Nakon ceremonije otvaranja, Zapovjednik 5.pješadijske brigade je u svom izlaganju istaknuo važnost značaja organizacijskog pristupa te takmičarima i sportskim ekipama zaželio sreću u predstojećem takmičenju s motom „Neka najbolji pobjedi“.

Značajno je naglasiti da će se sportske ekipe tamičiti  u streljaštvu, odbojci  , malom  fudbalu,košarci i orjentacijskom trčanju  a takmičenej će trajati sve do petka.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje