Početna politika Džaferović u sklopu radne posjete Banovićima razgovarao sa aktivistima...

Džaferović u sklopu radne posjete Banovićima razgovarao sa aktivistima mladih SDA TK

1478
0
Podijeli

Nakon mnogih gradova , u petak  je dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i potpredsjednik SDA, Šefik Džaferović u okviru predstavljanja svoje kandidature za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda posjetio i Banoviće , u kojem se susreo prvo sa mladima odnosno aktivistima Asocijacije mladih SDA Banovići.

Na pomenutom sastanku pored Džaferovića , istom su prisustvovali i Bego Gutić predsjednik SDA stranke u Banovićima , Safet Softić potpredsjednik SDA, i zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović.

U svom obraćanju kandidata za bošnjačkog člana predsjedništva BiH  Šefik Džaferović se zahvalio na pozivu OO SDA Banovići domaćinima tribine, te pohvalio AM Banovići na dobroj organizaciji.

˝Mladi ljudi bi trebali sticati vještine, pored svojih studija i one političke, jer mladi u BiH imaju potencijala za to. Još uvijek izgrađujemo našu zemlju, ona je okvir za naše identitet i zato ćemo se boriti za ideal cjelovite, ravnopravne BiH, države u kojoj su svakom čovjeku osigurana osnovna ljudska prava, to je bila osnovna misao r.a. Alije Izetbegovića, time se i mi vodimo. Radimo ono što je posao vlasti, da osiguramo život naših ljudi. Džaba je svima nasrtati na BiH, jer mi se nismo umorili i nećemo, mi ćemo otići, ali ostajete vi i nećete se umoriti, dolaze Vaša djeca i ona će nastaviti i neće se umoriti. U vama je snaga, to večeras vidim dok gledam u predstavnike mladih SDA iz Banovića˝ , kazao je Džaferović.

Novinarka/Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje