Početna aktuelnosti Eko akcija djece Dječijeg obdaništa Živinice i „Eko zelenih“ TK na sadnji...

Eko akcija djece Dječijeg obdaništa Živinice i „Eko zelenih“ TK na sadnji ukrasnog bilja

155
0
Podijeli

Danas je u Dječijem obdaništu Živinice upriličena zajednička  akcija djece ove odgojno – obrazovne ustanove i Ekološkog saveza „Eko zeleni“ Tuzlanskog kantona na sadnji ukrasnog bilja.

Pomenuta aktivnost sprovedena je pod nazivom „U susret proljeću sa prirodom“ , kako bi se prigodno obilježio Dan planete Zemlje.

Današnju ekološku manifestaciju simbolično je otvorila direktorica Javne ustanove Dječije obdanište Živinice Sabina Andelić.

“Jedan od zadataka koji su pred sebe postavili aktivisti Ekološke organizacije „Eko zeleni“ Tuzlanskog kantona jeste i stvaranje ekološke svijesti i spoznaja o prirodi među najmlađim kategorijama našeg društva, a dječiji vrtići su idealno mjesto za tu korisnu misiju.” – istakao je Muhamed Omerović predsjednik Ekološkog saveza “Eko zeleni”Tuzlanskog kantona.

“Gradska uprava Živinice na različite načine daje potporu odgojno – obrazovnim institucijama na području našeg grada, a naročito projektima razvijanja ekološke svijesti kod svih građana.” – kazao je danas Jasmin Omerbegović savjetnik Gradonačelnika Živinica.

Nakon lijepog i zanimljivog programa i prigodnih recitala koje su pripremila djeca i njihove odgajateljice, svi zajedno obavili su sadnju mladih sadnica laurusa i smaragdnog čempresa koji će u buduće krasiti i onako lijep eksterijer Dječijeg obdaništa Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje