Početna aktuelnosti Elvis Kamberović uspješno vodi podmladak NK “Rijeka” Šerići

Elvis Kamberović uspješno vodi podmladak NK “Rijeka” Šerići

1685
0
Podijeli

Nogometni klub “Rijeka”Šerići jedini je klub sa područja općine Živinice koji se takmiči u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona.

Uspjesima ovog kluba u posljednjih par sezona doprinijela je i politika oslanjanja na vlastite snage,kako u igračkom tako i u trenerskom segmentu.

Osim toga,sada se dužna pažnja posvećuje i podmlatku “Rijeke” jer se i u budućnosti želi imati jaka baza za prvi tim ovog Kantonalnog prvoligaša.

Elvis Kamberović ,naš sugrađanin,unazad deset godina predano,odgovorno,profesionalno i sa puno ljubavi radi sa djecom i uči ih prvim nogometnim koracima.

To je zaljubljenik “najvažnije sporedne stvari na svijetu” i tu svoju strast prema ovoj planetarno popularnoj igri vrlo rado i pasionirano prenosi na mnoge generacije djece.

Elvis je dugi niz godina uspješno igrao za Nogometni klub “Rijeka” iz Šerića a nakon što je završio igračku karijeru vrijedno je radio da bi postao trener i uspio je da dobije nacionalnu trenersku licencu a želja mu je da se u toj oblasti i dalje usavršava.

Kako sam kaže,odlučio se za rad sa djecom kako bi najbolje oblikovao njihove raskošne talente i kako bi ih na vrijeme usmjerio u pravilan mentalni i fizički razvoj i time preduprijedio loš uticaj ulice i dokonosti  koja hara među madima u našem društvu.

Osim toga,kao pravi lokal patriota i zaljubljenik u svoj zavičaj želio je da napravi nešto čime se on i zajednica u kojoj živi i radi može ponostiti.

I u tome,kako se vidi na terenu, i uspijeva.

Iako oskudijeva sa osnovnim sredstvima za rad koja su potrebna za uspješno odvijanje treninga i odigravanje utakmica,sve to Elvis nadomiješta svojom kreativnošću i entuzijamom u radu sa djecom.

On je djeci na treninzima i na utakmicama i roditelj i učitelj i pedagog i djeca vrlo rado,kroz igru,ispunjavaju sve zadatke koje im trener  da u obavezu.

Djeca su sretna i to pokazuju i kad treniraju  i kad im trener upriliči odmjeravanje snaga sa vršnjacima iz susjedstva kao što je to bilo u danima proteklog vikenda kada su najmlađi puleni “Rijeke” bili gosti u Poljicu.

Atmosfera je bila opuštena,ali dovoljno takmičarska a roditelji i drugi članovi porodica dječaka koji su bili na terenu,davali su frenetičnu podrško sa tribina.

U rezultatskom dijelu,najmlađi igrači NK Šerići postižu zapažene uspjehe.

U posljednje dvije sezone sa svih turnira širom Federacije Bosne i Hercegovine pioniri i predpioniri šerićke Rijeke vraćali su se sa peharima za osvojeno prvo mjesto.

Sve je to dokaz da najmlađi nogometaši Šerića imaju vrsnog stručnjaka i pedagoga koji ispravno razvija i tijelo i duh djece, a njih je veliki broj, i ne čudi da ih je svaki dan sve više.

Samim tim,Nogometni klub “Rijeka” Šerići ne mora da brine za svoju budućnost i za očekivati je nove,još veće uspjehe.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje