Početna Uncategorized Otvorena kancelarija za manjine i dijasporu

Otvorena kancelarija za manjine i dijasporu

902
0
Podijeli

Danas je u zgradi općine Živinice otvorena kancelarija za manjine i dijasporu ,prva u Federaciji Bosne i Hercegovine kancelarija u kojoj će manjine kojih je u Bosni i Hercegovini preko 17 služiti da podrži pripadnike manjinskih zajednica u našoj općini.

Kancelarija je osnovana prema modelu Povjerenika za manjine ,pokraione iz Njemačke i zahvaljujući razmjeni iskustava sa Nezavisnim stručnim saradnikom za nacionalne manjine grada Bijeljine a uz podrčku GIZ-a Regionalnog Projekta Socijalna prava za ranjive grupe.

Svečanom otvranju kancelarije prethodio je sastanak na kojem su se pored načelnika naše općine obratili i Routh Ambrosch team lider GIZ-a te gospodin Predrag Jović iz ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BIH.

Svoje pozitivno iskustvo našem načelniku i građanima iznijeli su predstvanici i gosti iz Bijeljine odnosno Ljubiša Stanišić –službenik za manjine koji je tom prilikom prenio njihova iskustav kancelarije za manjine u Bijeljini obzirom da jedino u tom gradu i od danas u živinicama postoji ovakav vid podrške i pomoći manjinskih zajednica da uživaju svoja prava i efikasno saradjuju sa vlastima.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje