Početna aktuelnosti Fondacija TZ obezbijedila 38.000 KM za društveno-korisne projekte

Fondacija TZ obezbijedila 38.000 KM za društveno-korisne projekte

118
0
Podijeli

Fondacija tuzlanske zajednice objavila javni poziv za fond “Volim svoj grad” koji je podrška građanskim inicijativama. Sva udruženja ili neformalne grupe građana, kao i javne institucije, ukoliko imaju ideju kako unaprijediti uslove života u svojim zajednicama, mogu aplicirati na Fond.

Vrijednost podrške po projektu iznosi do 3000 KM, dok ukupna vrijednost koja će biti distribuirana kroz ovaj poziv iznosi 38.000 KM.

Pozivaju građane, udruženja i institucije sa područja Tuzlanskog kantona da se uključe u razvoj svoje lokalne zajednice i da malim projektima za dobrobit svih, pokažu koliko vole mjesto u kojem žive.

Podrška se ostvaruje kroz projekat “Naša zajednica je naša odgovornost”, koji uz podršku USAID-a realizujemo u okviru programa Snaga lokalnog.

Aplicirati možete isključivo putem platforme za online apliciranje koja se nalazi na web stranici Fondacije tuzlanske zajednice.

Nakon što online aplikacija bude prihvaćena aplikant će dobiti potvrdu o prijemu na mail. Nakon uvida u projektnu aplikaciju od strane grant tima, aplikant će putem e-maila dobiti potvrdu prijema (pdf dokument ispunjene aplikacije), koji ste dužni u roku od 7 dana dostaviti, potpisan i ovjeren u dva štampana primjerka, na adresu Fondacije: Pozorišna 13, 75000-Tuzla (lično ili poštom).

Ukoliko vam je potrebna podrška pri ispunjavanju online aplikacije možete se obratiti direktno u kancelariju Fondacije tuzlanske zajednice ili na broj telefona 035 362-830/831 ili u putem mail-a: inicijative@fondacijatz.org sa naznakom „Fond Volim svoj grad˝ – Javni poziv: 3  FVSG – 1/2021

Tekst poziva i detalje o oblastima kojima dajemo prednost, te načinu apliciranja, možete vidjeti na linku: https://www.fondacijatz.org/page/39/1096

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje