Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 06.05.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 06.05.2021.

116
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode. Ljekari u Domu zdravlja Živinice nisu se izjasnili o stepenu povrede pješaka nakon sudara sa putničkim motornim vozilom u Prvoj ulici. Povrijeđenih osoba nije bilo u slijetanju putničkog motornog vozila sa regionalnog puta R-469 u naselju Višća Donja. Zabilježeno je i jedno krivično djelo teška krađa u naselju Dubrave gdje je sa površinskog kopa otuđeno elektro kablo. Zabilježeno je i 13 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna  vatrogasna jedinica imala je dvije intervencije. Pored šetališta na Spreči gasili su požar niskog rastinja te u Kotornici gdje je izgorjelo 20 duluma šume i niskog rastinja.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 65 zdravstvenih usluga građanima te su imali dva terenska izlaska.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je šest beba, četiri dječaka i dvije djevojčice.

Prema  informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada Živinice u proteklom danu i noći bilo je uredno.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da se u sjevernim krajevima saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok je u ostatku zemlje kolovoz pretežno suh. Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje