Početna Uncategorized Forum seniora SDP-a Živinice obilježio 27.jul Dan ustanka naroda BiH protiv fašizma

Forum seniora SDP-a Živinice obilježio 27.jul Dan ustanka naroda BiH protiv fašizma

211
0
Podijeli

Na današnji dan prije 81 godinu, započeo je otpor naroda i građana Bosne i Hercegovine, protiv okupatora i domaćih izdajnika 1941. godine.

Tim povodom u u organizaciji Foruma seniora Gradske organizacije SDP a upriličeno je polaganje cvijeća i druženje kod Spomenika borcima Narodno oslobodilačkog rata 1941.-1945 na Karuli.

Ovom prilikom prisutni su  odali počast i iskazali poštovanje prema njihovom doprinosu za oslobađanje zemlje od okupatora.

Nekad je ovaj datum obilježavan velikim svečanostima, na kojima su učestvovali proslavljeni borci i komandanti partizanskih jedinica, održavane su akademije i okrugli stolovi, ukazivano je na istoriski značaj tog datuma i vremena ustanka.

Međutim, danas je ovaj datum skoro izgubio svoj značaj, a predsjednik Foruma seniora SDP-a a Živinice Mehmed Rakovac podsjeća na važnost obilježavanja 27.jula Dana ustanka naroda BiH protiv fašizma.

Pored polaganja cvijeća , u povodu ovog značajnog datuma, Forum je održao i Svečanu sjednicu na kojoj je također bilo govora o istorijskom značaju ovog datuma i vremena ustanka.

Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje