Početna Zivinice danas Gimnazija Živinice uvodi novi IT smjer

Gimnazija Živinice uvodi novi IT smjer

1403
0
Podijeli

Gimnazija u Živinicama djelovala je i radila u sklopu MSŠ a od 2004.godini je registrovana kao samostalna  škola.

Od 2010.godine  nastava se realizuje u novoizgrađenom objektu .

Škola je opremljena najsavremenijom  multimedijalnom opremom i ostalom  opremom neophodnom za realizovanje nastave.

Gimnazija se nebrojeno puta pokazala kao najbolji izbor za učenike koji planiraju studirati  bilo koji fakultet. Od svog osnivanja do dana generacije učenika su završili ovu školu.

Međutim zadnje tri do četiri godine sve je manji broj učenika koji se odluče da upisu ovu školu.

U ovoj školskoj godini Gimnazija ima nešto manje od 250 učenika, dok od naredne godine očekuju  da će se broj upisanih učenika biti veći, jer uvode novi IT smjer.

Potreba uvođenju smjera Informacijsko-komunikacijskih tehnologija u srednjim školama je priprema za “stvarni svijet” i tržište rada. Osnova tržišta jesu upravo informacijske tehnologije i procjene pokazuju da će se taj trend uveliko rasti u narednom periodu.

Shodno uvođenju novog smjera Gimnazija je po osnovnim školama već uradila prezentaciju.

Rezultatima su zadovoljni, jer prema anketi , u Gimnaziji Živinice već od naredne školske godine trebala bi biti upisana dva odjeljenja IT Gimnazije.

Gimnazija Živinice ispunjava materijalne, pedagoške, sigurnosne, tehničke i druge kriterije, a IT smjer budućim srednjoškolcima nudi bolju perspektivu za kvalitetnije srednjoškolsko obrazovanje, lakše savladavanje nastavnih sadržaja prilikom studiranja, mogućnost lakšeg pronalaska posla i osiguranje bolje egzistencije u Bosni i Hercegovini, a samim tim i smanjenje tendencije odlaska mladih i obrazovanih kadrova iz Bosne i Hercegovine, zaključio je direktor JU Gimnazija Živinice Sanel Mumić.

 

Dijana Svrakić

Podijeli
Prethodni članakSezonska alergija
Sljedeći članakŽivinice danas 03.05.2018.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje