Početna aktuelnosti Glas TK: Uručena priznanja i živiničkim lider biznisima

Glas TK: Uručena priznanja i živiničkim lider biznisima

894
0
Podijeli

Novine „Glas TK“,  sodržali manifestaciju „Lider biznisa TK 2019.“  i Turističke zvijezde TK 2019.“  , na kojoj su dodjeljena priznanja liderima biznisa koji su doprinijeli privrednom  razvoju TK.

Novine ˝Glas TK˝već petu godinu organizira jednu ovakvu manifestaciju.

Stručni žiri je u konkurenciji od oko 50 kompanija, odabrao lidere – one koji su svojim radom i asortimanom proizvoda zaplijenili pažnju tržišta i dali poseban doprinos privrednom razvoju Kantona.  Projekat “Svijetla strana privrede”, podrška je kampanji „Kupujmo  domaće“.

Među dodjeljenim priznanjima Lideri biznisa 2019. iz oblasti proizvodnje i građevinarstva, energetike i rudarstva nagrađene su i firma ALFE-MI d.o.o Živinice i Disk doo Živinice.

ALFE-MI d.o.o je afirmirana kompanija – proizvođač proizvoda metaloprerađivačke industrije nastao pretvorbom vlasništva na bogatoj i dugogodišnjoj tradiciji proizvodnje ovog tipa u različitim organizacijskim oblicima. Osnovana je 1973. godine od nekoliko iskusnih  firmi, a od 1980. godine posluje kao dio UMEL korporacije.

U 2018, godini, kompanija Alfe-Mi je zapošljavala 380 radnika, te ostvarila prihod od prodaje od preko 51 mil KM. Ostvarena dobit u 2018. godini je iznosila preko 2,6 mil KM. Ostvareni prihod od izvoza u 2018. godini iznosi preko 47 mil KM.

Disk ima bogatu dvadesetogodišnju tradiciju u oblasti proizvodnje limenih krovova i fasada i specijalizovani su kako za prodaju bojenog i pocinčanog lima u rolni, čime podmiruju veliki dio tržišta zemalja regiona, tako i za proizvodnju svih proizvoda od lima u svrhu krovopokrivanja. Proglašena je svojevrsnim “privrednim čudom” u 2018. godini kada je ostvarila rast prometa od izvanrednih 80 posto. kompanija Disk d. o. o. Živinice i u 2019. godini nastavlja nizati poslovne uspjehe.

U 2018. godini, kompanija Disk doo je upošljavala 36 radnika, te ostvarila prihod od prodaje od preko 22,7 miliona. Ostvarena dobit u 2018. godini je iznosila preko 1,2 mil KM. Ostvareni prihod od izvoza u 2018. godini iznosi preko 8,4 mil KM.

Iz firme Diskk doo ističe da im priznanje mnogo znači, ali  stavlja pred njih dodatnu obavezu i odgovornost u daljem radu.

Među liderima  biznisa TK iz oblasti uslužnih djelatnosti za 2019 nagrađena je firma doo Mamić.

Renomirana živinička firma „Mamić tepisi i laminati” uspješno djeluje 18 godina na području grada i Tuzlanskog kantona, sa trgovinskim objektima u Živinicama, Banovićima i velelijepnom salonu u Industrijskoj zoni Maline.

Nakon 18 godina predanog rada otvarili su savremen salon tepiha i laminata na prostoru od dvije hiljade kvadratnih metara.Počeli su sa običnom trgovinskom radnjom da bi danas ovdje zaposlili 12 novih radnika i još 50 sa ino partnerom.Ovo je doprinos porodice Mamić ostanku mladih u našoj državi. Investicija za ovaj savremeni objekat iznosi 1,5 milion KM. U salonima Mamić, možete pronaći sve za vaš dom, od bijele tehnike, tepiha i laminata do onih najsitnijih detalja.

Ovom prilikom nagrađena su i knjižare Dafis.

A u skladu sa kriterijumima koji su bazirani na značaju, prepoznatljivosti, inovativnosti  destinacije, Turistička zajednica  TK i Turistička zajednica Grada predložile su šest turističkih zvijezda.

Među kojima je Etno avlija Mačkovac.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje