Početna aktuelnosti Glibanovići: Porodica koja živi od poljoprivrede

Glibanovići: Porodica koja živi od poljoprivrede

837
0
Podijeli

Eldin Glibanović otkako zna za sebe naučen je da pomaže u poslovima kojim se porodica bavi. Učio je od starijih i odlučio da poljoprivreda bude njegovo primarno zanimanje.

Porodica Glibanović poznata je po tome da su svi vrijedni i da se maksimalno daju u svakom poslu koji započnu. To svakako potvrđuje i Eldin svojim primjerom.

Već 12 godina Eldin je aktivni poljoprivrednik koji ljubav prema obradi zemlje prenosi na svoje sinove. Kaže da za svaki posao treba puno truda i rada te ulaganja u kvalitet proizvodnje.

A kvaliteta mlijeka nema bez dobre silaže.

Glibanovići u štali imaju 50 grla, i njihova primarna djelatnost je proizvodnja mlijeka. Ovogodišnjom silažom bez obzira na loš početak godine Glibanovići su zadovoljni, jer kako kažu puno su uložili na prehranu i brigu o kukuruzu što im se na kraju i vratilo u silaži.

Obrađuju 200 dunuma pod silažnim kukuruzom i 200 dunuma pod drugim travama i strnim žitima za sjenažu.

Eldin je ovom prilikom poslao poruku mladima da u našoj zemlji ima posla ukoliko si spreman dati od sebe maksimum, a poljoprivreda je posao koji iziskuje težak radi ali daje i rezultate, i kako nam reče, on je zadovoljan i ne razmišlja o odlasku iz zemlje.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje