Početna aktuelnosti GO SDP-a Živinice organizovala akciju čišćenja Partizanskog spomen obilježja

GO SDP-a Živinice organizovala akciju čišćenja Partizanskog spomen obilježja

342
0
Podijeli

Veliki broj aktivista  GO SDP-a Živinice okupio se u nedjelju tokom jutarnjih sati  na Partizanskom spomen obilježju , sa ciljem kako bi uredili i očistili isto.

Ideja je potekla od Izbornog štaba GO SDP -a Živinice, kako bi predstojeći 4.oktobar Dan oslobođenja Grada Živinice u Drugom svjetskom ratu obilježili na uređenom spomen obilježju.

Iz GO SDP-a Živinice istakli su da su zadovoljni odzivom simpatizera stranke ovoj akciji, naročito mladih koji su izdvojili svoje vrijeme i pristupili čišćenju smeća, košenju trave te uklanjanju oštećenog drveća.

Ovom prilikom iz GO SDP-a Živinice kazali su da će se i u narednom periodu zalagati za čuvanje i održavanje spomen obilježja, i to ne samo ovog nego i ostalih.

Tako su dodali , da će već sutra gradonačelniku Živinica uputiti inicijativu , za ograđivanje Partizanskog spomen obilježja, kao i da, ovo Spomen obilježje, Spomen obilježje u Gradskom parku i Spomen obilježje Živiničkih sokolova bude pokriveno video nadzorom, a sve u cilju zaštite istog .

To je najmanje što možemo učiniti za one koji su braneći domovinu utkali svoje živote, poručili su ovom prilikom iz GO SDP-a Živinice.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje