Početna aktuelnosti Godišnji koncert Odjeljenja osnovne muzičke škole Prve osnovne škole Živinice

Godišnji koncert Odjeljenja osnovne muzičke škole Prve osnovne škole Živinice

278
0
Podijeli

U velikoj sali BKC u Živincama  održan je redovni godišnji koncert polaznika Odjeljenja osnovne muzičke škole,  koja djeluje pri  Prvoj OŠ Živinice.

Nastupilo je oko  30 mladih muzičkih talenata, a  veliki broj posjetilaca imao je priliku više od dva sata uživati u kvalitetnom muzičkom programu.

Mladi polaznici Odjeljenja osnovne muzičke škole i ovog puta su se pokazali kao pravi virtuozi u izvođenju zahtjevnih muzičkih djela na klaviru, gitari i harmonici .

Pozitivna priča o mladim muzičkim talentima iz ove škole širi se svake godine, sve to zahvaljujući entuzijazmu profesora Osnovne muzičke škole , koji svoje znanje prenose na mlađe generacije.

A  da to uspješno obavljaju , svjedoče i izvanredni rezultati sa takmičenja koje učenici donose u naš grad.

Važno je napomenuti, da učenici ove škole sa svojim mentorima   postižu izvanredne rezultate uprkos lošim  uslovima u kojima rade i borave  i sa ne tako dobrim instrumentima koja posjeduju.

Samo u proteklu godinu dana polaznici ove škole postigli su značajne uspjehe na kantonalnim, federalnim i međunarodnim takmičenjima, a svoje muzičko umijeće redovno prezentiraju i na drugim značajnim društvenim manifestacijama.

Stoga je veoma važno,,  da oni koji trebaju , prepoznaju značaj i važnost Osnovne muzičke škole, i svakako pomognu im u stavranju boljih uslova za rad.

Važno je istaći,  da su izvođače tokom ovog koncerta  pripremali  profesori Haris Muminović, Sabina Muminović, Muhamed Kuljanin, Adnan Salihović, Maja Imamović, Monika Tadić, Nedim Hrnjić i Džan Dervišević.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje