Početna aktuelnosti Grad Živinice: Mjere zaštite od COVID-19 u kolektivnim naseljima

Grad Živinice: Mjere zaštite od COVID-19 u kolektivnim naseljima

577
0
Podijeli

COVID-19 jasno je pokazao da smo svi povezani, neovisno o tome gdje živimo i ko smo.

Virus ne poznaje religijsku ili etničku pripadnost i ne obazire se na državne granice.

Svi ljudi, posebno oni najranjiviji, uključujući izbjeglice, tražitelje azila i osobe bez državljanstva, moraju imati pristup zdravstvenim uslugama.

U Živinicama su smještena dva kolektivna naselja Višća i Karaula u kojima žive prognana lica i socijalno ugroženo stanovništvo i njihov način života je u mnogome promijenjen.

U dva kolektivna naselja smješteno je 114 porodica odnosno 314 osoba.

Prema informaciji koju smo dobili u nadležnoj službi na sreću u ovim naseljima do sada nije registrovana ni jedna osoba oboljela od korona virusa.

Šef službe CZ Enver Jukić kaže da su poduzete mjere zaštite od korona virusa i u ovakvim objektima.

Na samom početku pandemije grad Živinice je nabavio sredstva za zaštitu stanovništva koje su distribuirane brojnim ustanovama naglašava Jukić.

Velika pažnja posvećena je i čišćenju javnih površina, pralju ulica i dezinfekciji što je učinjeno i prije nekoliko dana kaže Jukić.

Trenutno je u Živinicama 32    osob zaražene korona virusom, u izolaciji je 76 osoba    a od COVID-a 19 je preminulo  je 28    osoba.

Štab CZ grada Živinice ne prestaje da prati stanje korona virusa i njegovu pojavu širenja na našem prostoru i bez obzira što je to preneseno u nadležnost kriznih štabova ministarstva zdravstva riječi su Envera Jukića šefa službe CZ grada Živinice.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje