Početna aktuelnosti Grad Živinice na čelu sa gradonačelnikom Kamenjakovićem nabavio prvi koncertni klavir...

Grad Živinice na čelu sa gradonačelnikom Kamenjakovićem nabavio prvi koncertni klavir u istoriji grada

256
0
Podijeli

Grad Živinice po prvi puta u istoriji  dobio je  koncertni klavir (marke Weber W.175).

Ovaj vrijedan instrument kupljen je sredstvima iz budžeta grada, a  gradonačelnik grada Živinica,   isti je predao  BKC Živinice koji je odnedavno doživio kulturološki  procvat.

Sa ovim muzičkim instrumentom,BKC svoja vrata otvorit će   i mnogim klasičnim koncertima kojih je itekako falilo .

Kako Grad Živinice,   do sada nije imao nikakav, a kamoli ovakav vrhunski koncertni klavir, ovaj vrijedan poklon predstavlja značajan kvalitativni iskorak na području klasične muzike, jer omogućava organizaciju cijelog spektra različitih muzičkih manifestacija, od takmičenja mladih pijanista, do koncerata .

Koncertni klavir svoje mjesto pronašao je u Bosanskom kulturnom centru Živinice, odlukom prvog čovjeka ovog Grada.

˝Smatram da on treba biti u BKC -u , obzirom da je BKC nacionalni kulturni centar, i iz tog razlog trebamo iz Živinica poslati najbolje poruke.Ja mislim da će kroz vrijeme mnogi ljudi shvatiti promjene koje se dešavaju oko svih nas, i da će ih prihvatiti i nadogrditi ono što pokušavamo promijeniti˝ , kazao je između ostalog gradonačelnik Grada Živinica Samir Kamenjaković.

Direktor BKC-a Živinice Elmir Krivalić, ovom prilikom se zahvalio Gradonačelniku grada Živinica, prije svega na pokroviteljstvu kulturnih manifestacija u gradu, a naročito na ovom vrijednom poklonu kojeg su dugo godina čekali mnogi.

Koncertni klavir je nešto što Živinice kao i njegovi građani zaslužuju,naglasio je Krivalić.

Radi se o koncertnom klaviru marke Weber W.175 koji spada u srednje modele  po veličini Grand klavira,kupljen  posredstvom firme Ton D u vlasništvu profesora Elvedina Muminovića.

Svoje oduševljenje ovim poklonom  nije krila ni magistrica i profesorica klavira Monika Tadić.

Na ovo smo čekali mnogo godina, i  konačno dočekali , kazali  su ostali umjetnici koji su prisustvovali primopredaji koncertnog klavira .

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje