Početna aktuelnosti Gradonačelnik Began Muhić održao sastanak sa predsjednicima Savjeta MZ-a

Gradonačelnik Began Muhić održao sastanak sa predsjednicima Savjeta MZ-a

455
0
Podijeli

Gradonačelnik Živinica održao je prvi radni sastanak sa predsjednicima savjeta MZ-a , sa ciljem osnaživanja još bolje saradnje i pružanja pune podrške u realizaciji mnogobrojnih projekata u MZ-a .

Ovom prilikom predsjednici Savjeta MZ-a , govorili su o prioritenim projektima koje je neophodno riješiti, te je dogovoren hodogram rješavanja istih , a sve u cilju stvaranja boljih uslova života građana na području cijelog grada Živinice.

Velikoj Sali GV Živinice prisustvovali su svi predsjednici Savjeta MZ-a , koji su ovom prilikom istakli  probleme sa kojima se suočavaju građanima u MZ-a .

Gradonačelnik Began Muhić, ovom prilikom poručio je da će ovi i slični sastanci postati praksa u narednom periodu , kako bi se efikasnije i brže rješavali svi projekti na području cijele lokalne zajednice.

˝Mi želimo da osnažimo sa Savjetima MZ-a i da ohrabrimo i iniciramo saradnju naših građana sa Savjetima MZ-a, kako bi mogli uspostaviti jednu redovnu  komunikaciju posredne i neposredne komunkiacije među građanima.

Danas je prvi moj sastanak sa aktuelnim sazivom Savjeta MZ-a , gdje smo imali priliku i želju da saslušamo otežavajuće okolnosti i najveće uregencije sa kojim se susreću naši građani.

Mnoga pitanja smo aktuelizirali , zajednički došli do određenih rješenja i ono što smo posebno istakli, jeste da ćemo nastojati ovakve i slične saradnje između izvršne vlasti, predstavničkog tijela i Savjeta MZ-a da njegujemo i redovno održavamo˝ , kazao je v.d. gradonačelnika Began Muhić.

Tokom sastanka predsjednici Savjeta MZ-a iznijeli su  prioritetne probleme koje je neophodno riješiti, te pozdravili organizaciju sastanka od strane gradonačelnika Živinica.

Rješavanje putne i vodovodne infrastrukture problemi su koji čekaju na rješenje između ostalih i  u MZ- Donja Višća i Tupković.

Ovom prilikom bilo je riječi i problemima ulične rasvjete u MZ-a , na čijem rješavanju nadležno preduzeće i radi, kao  i o kanalizacionoj mreži  i mnogim drugim projektima, koji bi trebali u ovoj godini biti riješeni kroz projekte koji su već planirani budžetom grada za 2023.godinu.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje