Početna Uncategorized Gradonačelnik Zagreba posjetio Zoo vrt Bingo Tuzla

Gradonačelnik Zagreba posjetio Zoo vrt Bingo Tuzla

1795
0
Podijeli

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je Zoološki vrt  “Bingo” u Šićkom brodu .

Povod pomalno neobične posjete gradnačalnika glavnog grada Hrvatske je lav Tuma, koji je upravo iz zagrebačkog zoo vrta stigao u Tuzlu.

Tuma je dvogodišnji mužijak, težak 160 kilograma.

Lav Tuma u Tuzlu je stigao 13. aprila i tu je proslavio svoj drugi rođendan.

Uskoro će mu se pridružiti i dvije lavice koje u drugoj polovini jula trebaju stići iz Mađarske, što je Bandića posebno obradovalo.

U zoološkom vrtu u Tuzli danas se nalazi 35 životinjskih vrsta. Svi posjetitelji imaju priliku upoznati više od 300 životinja, ali najveća atrakcija je Tuma koji uz svog timaritelja provodi dane, kazala je Alma Karić, rukovoditeljica Zoo vrta Bingo

Prilikom posjete gradonačelnika Zagreba   Bingovom zoološkom vrtu javnosti je predstavljena i lavlja nastanba koja je okarakterisana kao jedna od najboljih na evropskom prostoru.

Karić je još dodala da je  proteklom periodu na edukaciji u Zoološkom vrtu u Zagrebu boravio je timaritelj iz Tuzle koji je zahvaljujući usvojenim vještinama došao do tog nivoa da u noćnim smjenama doslovno spava s Tumom u nastanbi.

Također, ovom prilikom se zahvalila prijateljskom gradu Zagrebu i njihovom ZOO vrtu na, kako je naglasila, idealnoj saradnji i na polju edukacije, ali i donacija životinja.

U Zoološkom vrtu Bingo uskoro će biti nabavljeno još nekoliko vrsta životinja, a u planu je i proširenje dječije igraonice.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje