Početna aktuelnosti Gradonačelnik Živinica odao priznanje KBS “Seiken” Živinice

Gradonačelnik Živinica odao priznanje KBS “Seiken” Živinice

100
0
Podijeli

Proteklog vikenda u Derventi je održano Državno karate prvenstvo za kadete, juniore i U-21, na kojem je nastupilo nešto više od 500 takmičara iz 97 karate klubova Bosne i Hercegovine.

Naš klub i grad, ponosno i dostojanstveno, predstavili su članovi Kluba borilačkih sportova “Seiken” Živinice.

Dvoje od njih su uspjeli odoliti ogromnom pritisku, domogavši se na kraju državne medalje u izuzetno zahtjevnim i respektabilnim konkurencijama.

Tim povodom ali i zbog drugih dosad postignutih izvanrednih rezultata, Gradonačelnik Živinica dr. Began Muhić danas je upriličio prijem u svom kabinetu za predstavnike “Seikena” kako bi im izrazio zahvalnost za dostojno predstavljanje i promoviranje svog grada i svoje domovine.

Klub borilačkih sportova „Seiken“ Živinice veoma uspješno egzistira punih deset godina i najmasovniji je klub borilačkih sportova u Tuzlanskom kantonu.

Broji preko stotinu stalnih članova sa kojima radi 15 vrijednih i sposobnih trenera u šest sekcija na području grada Živinice i općine Banovići.

Zbog toga i ne čude sjajni rezultati koje postižu takmičari ovog uzornog sportskog kolektiva gdje god se pojave i takmiče.

Na nedavnim prvenstvima u Zenici i Derventi talentovani i borbeni dječaci i djevojčice potvrdili su visok kvalitet vještina koje posjeduju.

Gradonačelnik Živinica dr. Began Muhić, na današnjem prijemu, čestitao je takmičarima i trenerima “Seikena” veliki rezultatski uspjeh i izrazio punu podršku za dalji kvalitetan rad i misiju afirmacije i našeg grada kroz ovaj vid sporta.

Klub borilačkih sportova “Seiken” Živinice egzistira punih deset godina i povodom tog jubileja početkom jula bit će održana i Svečana akademija na kojoj će se prezentirati svi uspjesi ovog sportskog kolektiva i odati priznanje svima koji su doprinijeli, na bilo koji način, prosperitetu “Seikena”.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje