Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 13.06.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 13.06.2024. godine

215
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu krađa. U ulici Alije Izetbegovića izvršena je provala u putničko motorno vozilo.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila u blizini Križaljke, a u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Policijski službenici našeg grada u proteklom danu i noći evidentirali su i 14 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 104 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice u proteklom danu i noći nisu imali intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je sedam beba, četiri dječaka i tri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače obavještavaju vozače da se u većem dijelu Bosne saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu. Vozače savjetuju da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Mole i ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise. Brojne su dionice gdje se izvode sancioni radovi i gdje je saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje