Početna Uncategorized Gradonačelnik Živinica održao sastanak sa direktorima OŠ

Gradonačelnik Živinica održao sastanak sa direktorima OŠ

76
0
Podijeli

Gradska uprava grada Živinice obezbijedila je za sve učenike koji su početkom tekuće školske godine krenuli u prvi razred osnovne škole lektirni naslov „Najbolji daidža na svijetu“, bosanskohercegovačkog autora Bajruzina Hajre Planjca.

Tim povodom gradonačelnik Samir Kamenjaković održao je danas sastanak sa direktorima svih osnovnih škola sa područja grada Živinice te im uručio lektirne naslove koje će predati svojim prvačićima.

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković direktorima osnovnih škola sa područja grada Živinice uručio je 530 lektirnih naslova za 530 prvačića. Direktori osnovnih škola iskoristili su priliku da razgovaraju sa gradonačelnikom o projektima koje je potrebno realizirati, te se gospodinu Kamenjakoviću zahvaliti da dosadašnjoj saradnji.

Sastanak gradonačelnika sa direktorima osnovnih škola sa područja našeg grada održava se periodično te se nastoje sumirati utisci od proteklog sastanka te uvidjeti da li određeni projekti teku planiranom dinamikom te šta su tekući problemi škola prema kojima bi gradonačelnik i Gradska uprava mogli reagovati te djeci omogućiti rad i boravak u ugodnijim uslovima.

Simbolično, gradonačelnik Samir Kamenjaković lektirne naslove prvačićima uručio je u oktobru, mjesecu knjige, mjesecu u kojem knjiga mora biti jedna o primarnijih obaveza, tema razgovora i mjesecu kada je potrebno da razmislimo o našem odnosu prema knjigama. Knjiga zaista jeste izvor informacija, poruka, pouka i mašte koje nas mogu voditi tokom čitavog života i koji će nas natjerati da budemo bolji ljudi prema svima, prema okolini, prirodi, porodici i prijateljima.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje