Početna aktuelnosti Gradonačelnik Živinica ugostio Predsjednika Akademije nauka i umjetnosti BiH

Gradonačelnik Živinica ugostio Predsjednika Akademije nauka i umjetnosti BiH

79
0
Podijeli

Gradonačelnik  Živinica Began Muhić danas je u svom kabinetu

Prvi čovjek Živinica, grada koji je u velikoj ekspanziji u svakom segmentu, želi da u buduće vizije i kapitalne projekte razvitka naše lokalne zajednice uključi intelektualnu elitu naše zemlje koja će svojim velikim znanjima i ogromnim iskustvima dati doprinos izboru najboljeg puta ka sveukupnom prosperitetu ove sredine.

Akademik Čičić ocijenio je ovu inicijativu gradonačelnika Muhića kao gestu vrijednu svakog respekta i na koju bi se trebali ugledati i drugi čelnici po svim nivoima rukovođenja i upravljanja u našoj zemlji.

U svojoj izjavi za Televiziju Živinice Gradonačelnik Began Muhić je istakao da Živinice pretendiraju da postanu jedna od najpoželjnijih sredina za život u Bosni i Hercegovini.

Da bi se to postiglo potrebno je angažirati svu pamet naše domovine kako bi se izabrali najbolji i najefikasniji modaliteti koji bi doveli do tog konačnog cilja.

A najveća koncentracija naših kolektivnih znanja i spoznaja, po svim oblastima ljudskog djelovanja u našoj zemlji, jeste upravo u Akademiji nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, instituciji koja je jedan od njenih stubova, čuvara i generatora prosperiteta.

Na tom fonu je i bio današnji susret prvog čovjeka grada Živinice sa prvim čovjekom krovne institucije svekolikih znanja države Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine Muris Čičić izrazio je svoje pozitivne imresije o gradu Živinice i razmišljanjima, idejama i zamislima gradonačelnika Muhića o viziji razvoja grada Živinice kao i o ulozi Akademije u tom procesu.

Na današnjem sastanku utanačena su određena načela uzajamne saradnje Gradske uprave Živinice i Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine koja će u narednom periodu, na operativnoj ravni, biti  konkretizirana i sprovedena u djelo.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje