Početna aktuelnosti Servisne informacije – 3.4.2024. godine

Servisne informacije – 3.4.2024. godine

73
0
Podijeli

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice jučer su imali intervenciju u krugu jednog živiničkog privrednog društva.

Gorio je viljuškar, savjesni uposlenici uspjeli su lokalizirati požar protivpožarnim aparatima, a živinički vatrogasci su nakon toga poduzeli ostale potrebne protivpožarne mjere.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice, u toku proteklog dana i noći, imali su 128 intervencija na terenu i jednu intervenciju u sjedištu Hitne službe.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice, u istom periodu, intervenirali su po jednoj dojavi narušavanja javnog reda i mira. Poduzete su zakonom predviđene mjere protiv jednog lica koje je pokazalo naročito drsko ponašanje i koje je bilo vinovnik tuče u naselju Litve. Osim toga, živinički policajci su poduzeli potrebne mjere i u 12 ostalih događaja.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice obaviješteni smo da je u gradskoj zoni Živinica vodosnabdijevanje bilo uredno ali da je otežano bilo u Dubravama Gornjim i Donjim, jučer u periodu od 8 do 16 sati. U tom intervalu bila je isključena električna energija zbog radova Elektrodistibucije na elektro mreži tako da nisu mogle raditi ni vodovodne pumpe.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, dvije djevojčice i šest dječaka. U privatnim porodilištima na području grada Tuzla rođena je jedna djevojčica.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje