Početna aktuelnosti Gradska biblioteka Živinice: Manifestacija “Vezeni most”

Gradska biblioteka Živinice: Manifestacija “Vezeni most”

278
0
Podijeli

Međunarodni dječiji festival „Vrezeni most“ već 19 godina promoviše dječiju književnost, pisce i stvaralaštvo.Zato se i održava u oktobru-mjesecu knjige.

„Vezeni most“ je danas stigao u Živinice gdje su se pisci družili sa učenicima osnovne škole Bašigovci i Druge osnovne škole.

Svake godine u okviru maifestacije obuhvate se posjete bibliotekama TK, kako bi navikli djecu da shvate da se u bibliotekama događa susret sa piscima kažu organizatori.

Ove godine „Vezeni most“ obuhvata preko 40 različitih programa, dodjeljuje se nagrada „Mali princ“ za najbolju dječiju knjigu u regiji, „Mali princ“ za stvaralački doprinos razvoju dječije literature u BiH.

Od prošle godine dodjeljuje se i nagrada za izvornost u dječijoj literaturi „Mala vila“, zatim nagrada za najbolje literarne radove učenika iz regije, a predviđen je i naučni skup o dječijoj literaturi, tu je i kreativni maraton koji traje sve dane festivala.

Festival ćr trajat do 22. oktobra, a završava se šarenom paradom pod nazivom „Uzavrele ulice“ u sklopu koje će djeca na šetalištu Korzo i Trgu slobode paradirati odjeveni u kostime likova iz dječije književnosti.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje