Početna aktuelnosti Gradska biblioteka Živinice organizovala besplatno učlanjenje u biblioteku

Gradska biblioteka Živinice organizovala besplatno učlanjenje u biblioteku

388
0
Podijeli

Povodom obilježavanja mjeseca knjige, Gradska biblioteka Živinice danas je u periodu od 09 do 16 sati upriličila besplatno učlanjenje u biblioteku. Pravo na besplatni jednodnevni upis imala su djeca svih uzrasta, studenti, zaposlene i nezaposlene odrasle osobe, te penzioneri. Jednodnevno besplatno učlanjenje u Gradsku biblioteku tradicionalno se dešava već duži niz godina, pa je tako i ove godine upisano mnogo novih članova, kako u dječije odjeljenje, tako i u odjeljenje za odrasle.

Priliku za besplatno učlanjenje iskoristili su učenici Gimnzacije Živinice koji su danas sa svojim profesorom organizovano došli na upis. Iz Gradske biblioteke Živinice zahvalni su svima koji su se odlučili na besplatno učlanjenje, ali i našoj televiziji koja je tekućeg mjeseca pratila mnogobrojne aktivnosti koje je Gradska biblioteka organizovala u sklopu obilježavanja mjeseca knjige.

Članstvo u Gradskoj biblioteci pruža priliku svim učenicima, a prije svega gimnazijalcima, da se služe literaturom koja je predviđena planom i programom gimnazijskog obrazovanja, pojašnjava profesor doktor Redžo Butković.

Besplatnim učlanjenjem u biblioteku, građani Živinica imaju priliku u narednih godinu dana poslužiti se brojnim sadržajima koje Gradska biblioteka nudi svojim članovima. Ukoliko ste i propustili priliku za besplatno učlanjenje, cijena godišnje članarine nije skupa i pristupačna je svima, a dostupne knjige Gradske biblioteke pogodne su za sve uzraste i obuhvataju sve književne žanrove.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje