Početna aktuelnosti Gradska biblioteka Živinice promocijom knjiga Sare Sabri obilježila 65.godina postojanja

Gradska biblioteka Živinice promocijom knjiga Sare Sabri obilježila 65.godina postojanja

287
0
Podijeli

U organizaciji JU BKC Živinice i potpori humanitarne radnice Selvedine Mašić Gušić 9. u BKC-u je organizovana promocija knjiga i druženje sa Sarom Sabri.

Ovim događajem Gradska biblioteka Živinice obilježila je 65 godina od osnivanja.

Prva knjiga upisana u Knjiga inventara je „Rad je stvorio čovjeka“, autora Jele Pavletić, a pokrovitelj manifestacije je Načelnik Općine Živinice  Samir Kamenjaković.

Nakon nekoliko  gradova, ova  spisateljica je u okviru svoje bh. turneje u subotu   i u Živinicama predstavila svoja književna djela.

Sara Sabri je autorica i vlasnica najprodavanijih bestselera u regionu, a na društvenoj mreži facebook je prati oko 100.000 fanova.

Iza nje je 11 knjiga, brojne promocije i predavanja na kojima podstiče žene na aktivizam i ostvarivanje najbolje verzije sebe, te svojim književnim radom jasno daje podršku ženama u svim segmentima njihovih života.

Spisateljica  piše o različitim životnim temama, kao što su: kako da budeš dobra supruga, kakva trebaš biti a često nisi, kao rješavati konkretne životne probleme, kako, oprostiti i kada boli, kako da se odnosiš prema svom životu…

U ovoj  promociji knjiga i nadasve zanimljivom i korisnom druženju uživale su brojne Živiničanke , ali i pokoji Živiničanin.

Sara Sabri je rođena u Novom Pazaru 1984. godine. Nakon završene medrese u rodnom gradu, na Internacionalnom univerzitetu paralelno je studirala bosanski i srpski jezik i književnost, i diplomatiju i međunarodne odnose.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje