Početna aktuelnosti Gradska biblioteka Živinice promovirala knjigu Seada Husića

Gradska biblioteka Živinice promovirala knjigu Seada Husića

95
0
Podijeli

Jučer je, u organizaciji Gradske biblioteke Živinice, upriličena promocija knjige koja nosi naslov „Iz savremenih književnosti: Apriorna čitanja“ autora Seada Husića.

O ovom književnom djelu, u prijatnom ambijentu Dječijeg odjeljenja Gradske biblioteke Živinice, govorili su sam autor kao i bibliotekarka Amra Mujezinović.

Doktorica nauka iz oblasti književnosti Melida Travančić o djelu „Iz savremenih književnosti: Apriorna čitanja, između ostalog,napisala je:

“To je knjiga koja je zasnovana na širokom poznavanju relevantne književno-teorijske literature, tako da ovdje nailazimo na psihoanalitička, kulturološka, feministička čitanja književnih tekstova, a Husić u mnogome koristi iskustva strukturalizma, hermeneutike i post modernog konteksta.”

Ova knjiga je značajna za čitanja i daljna istraživanja savremene kako bh, tako i književnosti regiona, kao i praćenja svjetske književne scene.

Zato je, sasvim logično, što se Gradska biblioteka Živinice prihvatila posla organizacije promocije pomenutog književnog djela.

Književno djelo „Iz savremenih književnosti: Apriorna čitanja“ otvara vrata u jedan novi svijet književno-kritičke misli, a sasvim je sigurno da će ova knjiga umnogome koristiti studentima književnosti, kao i svima drugima koji žele proširiti svoje vidike.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje