Početna Uncategorized Gradska biblioteka:Književno veče sa Melidom Travančić

Gradska biblioteka:Književno veče sa Melidom Travančić

73
0
Podijeli

U Gradskoj biblioteci u petak je održano književno druženje sa Melidom Travančić.

Ovo druženje organizovano je u okviru obilježavanja ˝Oktobar-mjesec knjige˝.

Promovisanje važnosti knjige, njene uloge u obrazovanju i izgradnji identiteta pojedinca, te njenog značaja u svakodnevnom životu, cilj je onih koji nastoje knjizi dati dostojnu pažnju.

Ljudi su, kreirajući historiju o sebi, osmislili značajne vremenske periode u kojima se akcenat stavlja na bitnost i važnost knjige, stoga se mjesec oktobar obilježava kao mjesec knjige, a u cilju popularizacije književnost i promocije čitalačke građe.

Od malih nogu nas uče da je čitanje bitno za razvoj mozga i da će nas ispuniti. Ali u posljednje vrijeme kao da to zaboravljamo. Moderno doba, i razvoj tehnologije kao da je u drugi plan stavilo knjigu, čija vrijednost nikada ne može pasti i kojoj se na kraju uvijek vraćamo.

U bibiliotekama svakoj knjizi daju zasluženo mjesto i prema njima se odnose sa posebnom pažnjom.

Gradska biblioteka Živinice već nekoliko godina zaredom u mjesecu knjige organizuje niz aktivnosti.

Jedno takvo bilo je sa književnicom Melidom Travančić.

Književnica Melida Travančić, prisutnoj publici, govorila je o svoje dvije knjige ˝Ulaz u Prazninu ˝i ˝Veo nad rijekom C˝.

Inače , njene pjesme i priče objavljene su u zbornicima i antologijama u BiH i regionu, a djela su joj je prevedena na makedonski, engleski, španski, persijski, mađarski i njemački jezik.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje