Početna aktuelnosti Gradska uprava Živinica podržala još jednu mladu poduzetnicu u biznisu

Gradska uprava Živinica podržala još jednu mladu poduzetnicu u biznisu

890
0
Podijeli

Već treću godinu Grad Živinice pruža priliku mladim ljudima , da svoje ideje realizuju u djela.

Naime putem Program Star –up preko 50 mladih osoba je pokrenulo svoje biznise, jedna od njih je i Elvedina Bajraktarević.

Bajraktarević je jučer svečano otvorila cvjećaru ˝Magnolija.

Elvedina Bajraktarević samo je jedna od mladih osoba  koja je  nakon završetka svog školovanja jedinu priliku za daljinu budućnost vidjela u odlasku iz ovog grada ali i zemlje.

Međutim, njeni snovi su postali stvarnost zahvaljujući Programu Start up koju je još 2017.godine pokrenuo Gradonačelnik Samir Kamenjaković , pružajući  priliku mladima da ostanu u svom Gradu.

Naime Bajrakatervić je treće generacija startapera. Na posljednjem potpisivanju Ugovora za navedeni Program ona je bila među 17 mladih koji su zadovoljili kritirije i svoje ideje pretvorili u biznise.

Tim povodom Elvedina je jučer svečano otvorila cvjećaru ˝Magnolija˝.

Svečanom otvaranju u ime Gradonačelnika prisustvovao je sekretar Grada Živinica Suvad Butković , koji je ovom prilikom istakako, da je do sada preko 50 mladih ljudi pokrenulo svoje biznise upravo zahvaljujući Start up Programu.

Sa ovim pojektom Grad Živinice nastoji sistemski rješavati problem odlaska mladih iz Živinica. Napominjemo da su oni koji su pokrenuli start up Programe  ranije počeli već zaopšljavati i druge , što svakako govori o tome koliko je ovaj projekat vrijedan.

Iskreno se nadamo da će i Elvedina u svom biznisu uspjeti.U njenoj cvjećari svakako možete potražiti sve vrste cvijetnih aranžmana za sve prilike.

Novinarka:Dijana  Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje