Početna aktuelnosti Gradska vlast upoznata sa prioritetnim projektima u MZ Centar

Gradska vlast upoznata sa prioritetnim projektima u MZ Centar

226
0
Podijeli

Savjet MZ Centar jučer je održao sastanak sa predstavnicima gradske uprave i GV Živinice .

Sastanak članova Savjeta MZ-a Centar  sa predstavnicima gradske uprave i GV Živinice samo je jedan u nizu , koji se ovih dana održavaju, kako bi se vlast ovoga grada upoznala sa problemima koji muče građane , te shodno navedenom planirala sredstva u gradskom budžetu za rješavanje istih.

Predsjednik  MZ Centar  Admir Mujabašić ,  istakao je  jasne projekte koje je neophodno da se riješe u cilju stvaranja boljih  uslova života građana.

Između ostalih naveo je problem nedostatka parking mjesta, zatim rješavanja zagađenja zraka, kao i utopljavanje zgrada.

Živinice imaju 26 MZ –a, od koji je MZ Centar jedna od najvećih, što samim time iziskuje i veći angažman na uređenju iste, naglasili su prisutni na sastanku.

Obzirom da se radi o gradskoj zoni, projekti su  veliki i dugoročni, za šta je neophodno obezbijediti i veća finansijska sredstva , kazali su predstavnici vlasti grada Živinice.

Gradonačelnik i predsjedavajući GV Živinice su poručili da će nastojati učiniti sve kako bi navedene projekte realizirali u narednom periodu, i samim tim učinili život lagodniji i ljepšim, kako onima koji ovdje žive , ali  i onima koji ovaj grada sve češće posjećuju.

Ovom prilikom gradonačelnik Kamenjaković je  podsjetio  , da, između ostalih  ovu MZ-u u narednom periodu očekuju realizacija  mega projekata, kako što je izgradnja bolnice i komemorativnog centra .

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje