Početna aktuelnosti Gradsko pozorište Živinice priprema predstavu “Bosanski špijun”

Gradsko pozorište Živinice priprema predstavu “Bosanski špijun”

148
0
Podijeli

Gradsko pozorište Živinice ove godine se potrudilo da realizuje brojne projekte iako su pod ograničenjima pandemije korona virusa kako bi nastavili sa realizacijom predstava u našem gradu koje su već nekoliko godina u nizu aktivne na opšte zadovoljstvo živiničke publike. Nakon premijere dječije predstave „Ružno pače“, članovi Gradskog pozorišta spremaju novi projekat naziva „Bosanski špijun“

U predstavi učestvuju Murat Hasanagić, Suad Avdagić, Marinko Mišić, Emir Ibrahimović, Adi Glavinić te mladi članovi Gradskog pozorišta Živinice.

Jedan od učesnika u projektu je i akademski glumac Irfan Kasumović koji će u predstavi “Balkanski špijun” imati ulogu Velije. Kasumović ne krije zadovoljstvo saradnjom sa članovima Gradskim pozorištem Živinice koji prema njegovim riječima u predstavi ne učestvuju jer moraju nego jer su tu čistog srca.

“Balkanski špijun” nastao je iz Nušićevog pozorišnog komada „Sumnjivo lice„ kojeg je napisao 1887. ili 1888. godine, a izveden je tek 1923. godine.

Predstava „Bosanski špijun“ ima zadatak da nasmije publiku ali i da iznese zbiljnu kritiku na društvo koje je živjelo prije stotinu godina, ali koje je prema riječima učesnika i danas aktuelno.

Premijera predstave „Bosanski špijun“ zakazana je za 19. jun, na Dan grada Živinice.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje