Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 14.05.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 14.05.2021.

161
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu. Tri osobe su zatražile medicinsku pomoć nakon sudara dva putnička motorna vozila na regionalnom putu R-455A u naselju Šerići.

Evidentirane su i četiri prijave građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 89 zdravstvenih usluga građanima te su imali pet terenskih izlazaka.

Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođene su četiri bebe, tri dječaka i jedna djevojčica.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada, prigradskih naselja te Dubrava Gornjih i Donjih u proteklom danu i noći bilo je uredno.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da se na putevima u BiH saobraća po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravaju na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje