Početna aktuelnosti Hajrudin Vejzović – novi juniorski državni dvoranski rekord

Hajrudin Vejzović – novi juniorski državni dvoranski rekord

468
0
Podijeli

U  Zagrebu je održan dvoranski atletski miting “Otvoreno prvenstvo Zagreba”, na kome je  atletičar AK SlobodaTehnograd Tuzla Hajrudin Vejzović osvojio prvo mjesto u trci na 60 m, postavivši novi juniorski dvoranski rekord BiH sa rezultatom 6:93s. U ovoj disciplini učešća su uzela 33 takmičara iz Hrvatske, Slovenije i BiH, a Hajrudin Vejzović iz Živinica član AK Sloboda-Tehnograd Tuzla bio je najbolji!

Hajrudin Vejzović je ranije u polufinalu istrčao državni rekord sa rezultatatom 7:04 s, Vlasnik dosadašnjeg državnog rekorda bio je Nedim Čović sa rezultatom 7:05 s, kojeg je postavio 10. februara 2007 u Zenici.

Atletski klub Sloboda Tehnograd u svojim redovima skoro prema pravilu uvijek ima velike nade, talente ogromnog potencijala, koji dominiraju bh. atletikom. Jedan od takvih je Živiničanin  i Hajrudin Vejzović (18), juniorski šampion Bosne i Hercegovine.

S atletikom se prvi put susreo u osmom razredu osnovne škole na takmičenju na nivou općine Živinice. Nastavnik geografije Sabit Sejfić ubacio ga je u štafetu na 4 x 100 metara i bili su prvi!

Učenik je Behram-begove medrese u Tuzli od 2016. godine, a tamo ga je profesor tjelesnog odgoja usmjerio u AK Sloboda Tehnograd. Na Tušnju je pod paskom Kade Delić-Selimović kročio u svijet kraljice sportova.

– Trenerica Kada Delić-Selimović iz dana u dan ne čini me samo boljim sportistom nego i boljim čovjekom. Moja ljubav prema atletici javila se još dok sam bio dječak. Uvijek sam se divio sprinterima koji su tada bili na svjetskoj sceni. Atletika je sport gdje ovisiš sam o sebi i gdje sam sebe gradiš na treninzima.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje