Početna aktuelnosti Uskoro završetak izgradnje nove ulice pored puta M-18

Uskoro završetak izgradnje nove ulice pored puta M-18

279
0
Podijeli

Nova ulica koja vodi paralelno sa magistralnimm putem M-18 u području živiničke “Ribe” parcijalno se radi već nekoliko godina.

Učesnici u saobraćaju ali i svi poslovni subjekti koji imaju svoje objekte u ovom dijelu grada Živinica jedva čekaju dovršetak izgradnje pomenute prometnice jer bi se time rasteretio saobraćaj na magistralnom putu M-18 a i privrednici koji planiraju biznis uz ove prometnice moći će dobiti upotrebne dozvole za objekte i dozvole za rad.

Svjestan te činjenice,načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković inicirao je hitno dovršavanje nekoliko stotina metara paralelne ulice a jučer se na licu mjesta našao sa izvođačem radova kako bi još jednom podvukao važnost brzog i kvalitetnog rješavanja ovog projekta.

Radovi na ulici bi trebali biti okončani do kraja marta ove godine.

Načelnik Kamenjaković,osim pomenutog,želi da stvori pretpostavke da se pomenuta nova prometnica poveže sa naseljem Ciljuge,kod bivše benzinske pumpe “Šabanović” a,također,da se u ovom dijelu samog središta grada Živinica izgradi i jedna biciklistička staza,koja bi dala jednu novu,još kvalitetniju dimenziju življenja u našoj lokalnoj zajednici.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje