Početna Uncategorized Hrvatski član predsjedništva BiH Dragan Čović i načelnik Živinica Samir Kamenjaković svečano...

Hrvatski član predsjedništva BiH Dragan Čović i načelnik Živinica Samir Kamenjaković svečano otvorili rekonstruisanu dionicu puta prema Živinicama Gornjim

1317
0
Podijeli

U poslijepodnevnim satima jučer  je svečano  puštena u funkciju rekonstruisana   dionica  puta prema Živinicama Gornjim te izgrađeni  most na tom dijelu.

Ove projekte na upotrebu su  mještanima MZ Oskova i Živinice Gornje predali načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Mještani MZ Oskova i Živinice Gornje dugo su čekali da se uradi rekonstrukcija dijela cesta na samom ulazu prema naseljenom mjestu Živinice Gornje koja je zaista bila u lošem  stanju , kao i most koji je izgrađen u blizini spomen obilježja Živinički Sokolovi.

Radovi na ovom projektu započeli su sredinom jula. Izvođač radova  bila je  firma Holex koja je iste završila prije određenog roka.

Tako da su već od 15. augusta građani ponovno mogli koristiti ovu saobrćajnicu, dok je svečanim presijecanjem vrpce od strane hrvatskog  člana Predsjedništva BiH i načelnika Živinice jučer i svečano puštena u funkciju.

Vrijednost navednog projekta iznosila je 153 hiljade KM, čija su sredstva obezbjeđena od GSM licence a koje je odobrila Vlada Federacije BiH.

U puteve prema Gornjim Živinicama u ovoj godini će kroz sve projekte koji budu relizovani na ovom području biti uloženo oko 400 hiljada maraka.  Međutim sredstva koja su  dobivena  iz Federacije nisu dovoljna da bi se u potpunosti završili svi projekte, tako da će značajna sredstva biti izdvojena i iz Općinskog budžeta kako bi u potpunosti i kvalitetno završili svi projekti, dodao je načelnik Kamenjaković.

Također ovom prilikom položeni su vijenci i upaljene svijeće oginulim hrvatskim braniteljima na Spomen obilježju „Živinički sokolovi“.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje