Početna aktuelnosti Humanitarna akcija: Književno večer za Tarika Rakovca

Humanitarna akcija: Književno večer za Tarika Rakovca

750
0
Podijeli

U Plavoj Sali BKC-a Živinice sinoć je upriličena  književna  večer , na kojoj su mladi ljudi  čitali svoje literarne  radove a  u kojima su građani Živinica itekako imali priliku uživati.

Sinošnja književna večer,  još jedna je u nizu  humanitarnih akcija za prikupljanje sredstava za liječenje malog Tarika Rakovca.

Tarik Rakovac  treba našu pomoć.

Naime, za Tarikovo izlječenje, odnosno za operaciju  koju je neophodno uraditi izvan granica naše zemlje, tačnije u Turskoj, potrebno je oko 72 hiljada KM.

Kako bi pomogli Tariku da što prije dođe do izlječenja , a   njegovim roditeljima da što prije prikupe novac, uključila se cijela društvena zajednica.

Pomažu svi, svi su  zajedno uz Tarika, jer ovaj mali pametni dječak zaslužuje bolju šansu.

U nizu humnaitarnih akcija , Emin Malkić koji je autor romana Gordana, 100 primjeraka navedenog romana, ponudio je građanima da kupe, a sav prikupljeni novac ide za Tarikovo liječenje. Pored ove akcije, Emin Malkić i prijatelji sinoć su upriličili književno večer, također za Tarika.

Pokažimo humanost na djelu, pomozim Tariku da svoje svakodnevne obaveze obavlja sam. Pomozimo mu, da petice koje i sada niže u naredno periodu to čini na još lakši način.

Budimo , svi zajedno uz Tarika!!!

Novinarka/Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje