Početna aktuelnosti In memoriam – Marica Jurić Ćupurdija – Seka

In memoriam – Marica Jurić Ćupurdija – Seka

353
0
Podijeli

12. jula ovaj svijet je napustila naša sugrađanka Marica Jurić Ćupurdija, omiljena Seka.

Umrla je u 64. godini nakon teške i iznenadne bolesti.

Seka je svoj radni staž savjesno i profesionalno odradila u gradskoj upravi u Živinicama ali, na žalost, nije dobila priliku da uživa u zasluženoj mirovini, opaka bolest ju je zauvijek odvojila od njenih najmilijih i od njenih prijatelja, komšija i poznanika koji nikada neće zaboraviti njen vedri, nasmijani lik, njenu spremnost da svakoga razgovori, oraspoloži, utješi…

Naša Seka dala je svoj doprinos i u jednom periodu rada Televizije Živinice, kada je ovaj medij iz jednog nedefinisanog pravnog statusa dobijao obrise ozbiljne institucije i preduzeća.

Ona i njen muž Vlatko Ćupurdija, popularni Ćupi, kome se ovih dana navršava 10 godina od prerane smrti, ostaće u ljetopisima Televizije Živinice upisani zlatnim slovima za sav njihov trud i uloženi entuzijazam u očuvanju medijskog servisa grada Živinice, kad je bilo najteže.

Ispraćaj Pokojnice obavit će se sutra, u petak 15. jula u 14 sati ispred kuće žalosti u Ulici Zlatnih ljiljana broj 37, a sahrana na Gradskom groblju u 15 sati i 30 minuta.

Jasminko Razić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje