Početna aktuelnosti Naida Husić iz BK Živinice vicešampionka BiH u XCO disciplini

Naida Husić iz BK Živinice vicešampionka BiH u XCO disciplini

165
0
Podijeli

Državno prvenstvo BiH u disciplini XCO održano je u Ljubuškom. Naida Husić, član BK Živinice, ostvarila izvrsno drugo mjesto u elite kategoriji i time postala vicešampion BiH u XCO disciplini.

S obzirom da se Naida profesionalnim biciklizmom počela baviti prošle godine ovaj uspijeh je ogroman, jer su joj konkurencija bili biciklisti koji se profesionalno bave biciklizmom duži niz godina.

Kako je vrijeme odmicalo dolazile su trke na kojima je odlučila da učestvuje i koje su joj pokazale da itekako može biti konkurencija profesionalnim biciklistima.

Ko što je prošle godine biciklistička trka od Bihaća do Srebrenice, gdje je bila jedna od rijetkih žena. Jedina je ženska učesnica bila i na utrci na Magliću Naida, a riječ je o takmičenju u duatlonu.

Naida voli i trčanje i tu postiže odlične rezultate. Na Tuzlanskom maratonu za rekreativce prošle godine osvaja drugo mjesto, a učestvovala je i na utrkama u Crnoj Gori.

Ove godine je radila na tome da BK Živinice licencira takmičare.

Tako je uzela učešće na Državnom prvenstvu u Ljubuškom gdje je ostvarila veliki uspijeh, odnosno visoko drugo mjesto. Riječ je o disciplini olimpijski brdski biciklizam-XCO.

To je disciplina u brdskom biciklizmu gdje se vozači takmiče  na kružnoj stazi uređenoj po šumskim puteljcima i zahtjevnom terenu sa poprilično puno uspona, te tehnički zahtjevnim spustevima.

Naida svojom upornošću treninzima i jakom voljom postiže najbolje rezultate na svim takmičenjima na kojima učestvuje.

S obzirom na u takmičenja najčešće sama ulaže sredstva nije u mogućnosti prisustvovati na više njih.

Podrška koju BK Živinice dobija nije dovoljna za finansiranje jednog ovakvog talenta, a sigurni smo da ih je u BK Živinice i više.

Zato je veoma važno da njihov kvalitet prepozna šira drštvena zajednica i uloži sredstva a oni će sigurno ta sredstva znati i opravdati.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje