Početna aktuelnosti Infrastrukturni radovi ribarskog udruženja “Mrena”

Infrastrukturni radovi ribarskog udruženja “Mrena”

118
0
Podijeli

Udruženje građana sportskih ribolovaca „Mrena“ Živinice ovog vikenda počelo je sa infrastrukturnim radovima na području kojim gazduje ovo udruženje.

U saradnji sa Turističkom zajednicom Tuzlanskog kantona realizira se projekat nastavaka uređenja staze za ribolovce i izletnike Mustin zaliv, Priluk.

Na stazi Erna bazeni, Priluk vrši se uređenje i kamenom nasipanje pristupnog puta.

Na Rajskom jezerou, Bašigovci  vrši se uređenje i kamenom nasipanje pristupnog puta.

Na lokalitetu Kiseljak na jezeru Modrac uređuje se staza koja je bila potpuno zarasla  i duži niz godina nije bila u upotrebi.

Potpuno nova proljetna staza, lijevo od glavnog silaza (ispod Dahića hotela).  Ovim uređenjem dobit će se oko 600m poptpuno nove staze za pecanje.

UGSR “Mrena” Živinice s Turističkom zajednicom Tuzlanskog kantona sufinansira radove na Mustinom zalivu, a sve druge radove Udruženje finansira u potpunosti.

Staza Kiseljak kojo gazduje Mrena Živinice duži niz godina privlači ribare iz cijele BiH, ovog vikenda u posjeti su bili ribari iz Zenice.

Ove godine UGSR Mrena Živinice obilježilo je 72 godine postojanja.

Broji oko 700 članova. Ovo je ujedno aktivno ribočuvarsko društvo koje njeguje, poribljava, i čuva riblji fond od krivolova.

Aktivni su učesnici  mnobrojnih takmičenja i na državnom nivou. Najzaslužniji su za razvoj ribolova i očuvanje ribljeg fonda na području grada Živinice.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje