Početna aktuelnosti Intenzivne pripreme ŽFK Fortuna

Intenzivne pripreme ŽFK Fortuna

367
0
Podijeli

Ženski fudbalski klub Fortuna Živinice ljetnu pauzu maksimalno koristi za pripreme kako bi u potpunosti bili spremni za novu takmičarsku sezonu Prve federalne nogometne lige za žene.

Takmičarska sezona počinje početkom septembra a Fortuna igra kontrolne prijateljske utakmice. “Sa pripremama smo krenuli odmah poslije kratkog odmora. Krenuli smo intenzivno i danas smo jako zadovoljni onim što naše djevojke pokazuju na terenu. Tokom pripremnih utakmica uglavnom smo pobjednici. Drago nam je da su djevojke u formi i nadamo se da cemo dobrim rezultatima na kraju naredne takmičarske sezone vratiti Fortunu gdje pripada a to je Premijer liga BiH”, rekao je između ostalog Jozo Banović, predsjednik ŽFK Fortuna Živinice prilikom našeg posjeta treningu.


/iz arhiva ŽFK Fortuna/

Nedovoljna finansijska sredstva prema riječima predsjednika Banovića uveliko su kočnica za funkcionisanje Kluba ali i ostvarivanje boljih rezultata koji bi naš klub vratili tamo gdje i pripadaju a to je takmičenje u Premijer nogometnoj ligi Bosne i Hercegovine za žene.

U Upravi Fortune svakako se nadaju boljoj finansijskoj podršci iz Gradskog budžeta kako bi ostvarili dobre rezultate i svoje djevojke vratili takmičenjima u Premijer ligi.

Samka A.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje