Početna aktuelnosti IZ BiH organizuje pomoć narodu Turske i Sirije

IZ BiH organizuje pomoć narodu Turske i Sirije

1621
0
Podijeli

„Ovih dana s dubokim bolom i zabrinutošću gledamo prizore razornih zemljotresa koji su pogodili Republiku Tursku i Siriju. Tragedija ovih razmjera nije zapamćena niti zabilježena u novijoj historiji. Broj poginulih u dva razorna potresa povećava se iz sata u sat, a deseci hiljada ljudi su ozlijeđeni. Potresi su za sobom ostavili na hiljade stradalnika bez krova nad glavom. Sa zemljom su sravnjeni čitavi stambeni blokovi, uništeni su komunalna infrastruktura i saobraćajnice. I dalje traje velika akcija spašavanja, a hladno vrijeme ometa spasioce u potrazi za preživjelima. Ove zemlje potresla je najveća prirodna katastrofa u posljednjih sto godina, a zbog razornih zemljotresa u Republici Turskoj je proglašena sedmodnevna žalost“, stoji u saopštenju kojeg potpisuje Islamska zajednica Bosne i Hercegovine.

Islamska zajednica obavještava sve vjernike da će sutra, petak, 10. februar, nakon Džume-namaza biti organizovana sergija kao pomoć nastradalom narodu Turske i Sirije. Sergija će biti organizovana i na području Medžlisa Islamske zajednice Živinice.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini također, pokrenula je i veliku humanitarnu akciju za pomoć narodu Turske i Sirije pogođenom razornim zemljotresom pod nazivom „Humanitarna akcija Islamske zajednice narodu Turske i Sirije: Od Bošnjaka s ljubavlju“.

Uplate pomoći za Tursku i Sirije moguće je izvršiti putem:

Online uplate preko stranice : uplata.islamskazajednica.ba

Transakcijski račun Rijaseta otvoren je kod:

Bosna bank International d.d.

Broj računa: 1410010000274481

U svrhu uplate treba upisati: Pomoć za Tursku i Siriju.

 

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje