Početna aktuelnosti Izgorjela vikendica u naselju Suha

Izgorjela vikendica u naselju Suha

371
0
Podijeli

U  Suhoj , u vikend naselju Rijeka,   sinoć je izbio požar na vikendici, koja je izgorjela u potpunosti,  iako su vatrogasci PVJ Živinice na lice mjesta stigli odmah po dojavi .

Na svu sreću u požaru nije bilo povrijeđenih lica.

Prema saznanjima od komandira PVJ Živinice Zijad Puzić , ekipa na čijem čelu je bio je dala maksimum od sebe,  kako bi lokalizovali požar i zaustavili njegovo širenje na drugi objekat kao i na šumu koja se nalazi u neposrednoj blizini.

Naša novinarska ekipa jutros je sa komandirom Puzićem bila na licu mjesta, i ovo smo zatekli…

Od vikendice koja se nalazila na ovome mjestu, danas vidimo samo ostatke drvene i limene konstrukcije i garež.

Vatrena stihija progutala je sve.

Iako su vatrogasci PVJ Živinice odmah po dojavi stigli na lice mjesta, nisu mogli puno učiniti, jer je cijela vikendica  bila od drvene konstrukcije, ali su svojim nesebičnim zalaganjem i trudom spasili da se požar ne proširi  na vikendicu koja se odmah nalazi pored ove.

Gašenje požara trajalo je nešto manje od tri sata u istom je učestvovalo 5 vatrogasaca.

Sumnja se da je požar izazvala peć na čvrsto gorivo.

Kako smo nezvanično saznali ,tokom proteklog dana u vikednici je boravio vlasnik, koji je istu zagrijavao loženjem peći na drva .

Od početka Nove godine do danas vatrogasci PVJ Živiice imali su 16 požara, koji su uglavnom bili iste prirode i  a uzroci loženje peći na čvrsto gorivo, saznajemo od Puzića.

Uviđaj na ovoj vikendici  obavili su  službenici Odjela krim-policije PU Živinice i Inspektorata za zaštitu od požara MUP-a TK-a, nakon kojeg bi trebali biti poznati uzroci požara.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje