Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi, 11.02.2022.godine

Izvještaj dežurnih službi, 11.02.2022.godine

82
0
Podijeli

U Službi hitne pomoći JZU Dom zdravlja Živinice dežurni timovi ljekara i medicinara obavili su pregled 192 osobe koje su se u Službu obratile za pomoć i šest /6/ puta su izlazili na teren.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, šest dječaka i jedna djevojčica.

U Policijskoj stanici Živinice tokom proteklog dana i noći zabilježeno je jedno krivično djelo, dvije saobraćajne nezgode i osam/8/ prijava iz oblasti Ostali događaji.

Krivično djelo okarakterisano kao teška krađa dogodilo se sinoć u ulici Oslobođenja provalom u trgovinsku radnju.

U Prvoj ulici dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva /2/ putnička motorna vozila a na kojima je pričinjena manja materijalna šteta. Povrijeđenih nije bilo.

Druga saobraćajna nezgoda dogodila se na Magistralnom putu, M-18 u mjestu Podgajevi.

Vozač putničkog motornog vozila upravljajući vozilom ostvario je kontakt sa zaštitnom ogradom JP Ceste Federacije BiH pri čemu je nastala materijalna šteta na ogradi i vozilu.

Vodosnabdijevanje grada i prigradskih naselja, te područja mjesnih zajednica Gornjih i Donjih Dubrava bilo je uredno, saopćili su iz JP VIK Živinice.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice nisu imali intervencija.

Iz BIHAMK-a  upozoravaju  na povećanu opasnost od odrona te apeluju na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

S.A.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje