Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi, 26.01.2022.

Izvještaj dežurnih službi, 26.01.2022.

215
0
Podijeli

Na putevima koji prolaze kroz područje grada Živinice tokom jučerašnjeg dana i noći dogodile su se četiri saobraćajne nesreće u kojima  su tri osobe zadobile tjelesne povrede.

U mjestu Šerići na lokalnom putu vozač putničkog motornog vozila izgubio je kontrolu nad vozilom i sletio sa kolovoza. Tom prilikom ostvaren je kontakt sa ogradom u privatnom vlasništvu. Pričinjena je materijalna šteta.

Prema nalazima ljekara UKC dva lica zadobila su lakše tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na regionalnoj cesti R 469 u Dubravskoj ulici. U nesreći su učestvovala dva putnička motorna vozila  na kojima je pričinjena materijalna šteta.

U ulici Alije Izetbegovića dogodila se saobraćajna nezgoda dva putnička motorna vozila. Povrijeđenih nije bilo a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

U prvim večernjim satima na regionalnom putu R 469 ponovo u Dubravskoj ulici dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedno lice prema ocjeni ljekara iz UKC-a Tuzla zadobilo lakše tjelesne povrede. U nesreći su učestvovali putničko motorno vozilo i teretno motorno vozilo. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta. Saobraćaj je na ovoj dionici bio blokiran od 17 i 20 do 18 i 50 sati a odvijao se alternativnim putevima.

U Policijskoj stanici Živinice zabilježeno je i 5 prijava iz oblasti Ostali događaji.

Dežurni ljekari i medicinari u Službi hitne pomoći JZU Dom zdravlja pregledali su 90 osoba koje su se obratile za pomoć. Dežurni medicinski tim imao je i jedan/1/ izlazak na teren.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, tri djevojčice i šest dječaka.

Na području grada vodosnabdijevanje se odvijalo uredno. U mjesnim zajednicama Gornje i Donje Dubrave vodosnabdijevanje je bilo otežano, saopćili su iz JP VIK Živinice.

Pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice nisu imali intervencija.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niskih jutarnjih temperatura poledica se može očekivati na putevima u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.  Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apeluju na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

 

S.A.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje