Početna aktuelnosti Povećan broj učeničkih i studentskih stipendija Ministarsva za boračka pitanja TK

Povećan broj učeničkih i studentskih stipendija Ministarsva za boračka pitanja TK

209
0
Podijeli

Ministarstvo za boračka pitanja TK u ponedjeljak,24.januara  raspisalo je Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima / učenicima iz reda branilačke populacije Tuzlanskog kantona za studijsku / školsku 2021/2022 godinu.

Na danas održanoj Pres konferenciji Fedahija Ahmetović, ministar za boračka pitanja naglasio je da je Vlada za ovu školsku godinu povećala broj i učeničkih i studentskih stipendija kao i visinu stipendija. Planirano je dodijeliti 1555 učeničkih stipendija u visini od po 100 KM u devet mjeseci i 755 studentskih stipendija u visini od po 150 KM u devet mjeseci.

Pravo na dodjelu stipendija po ovom Konkursu ima dijete poginulog, umrlog i nestalog branioca, ratni vojni invalid, dobitnik ratnog priznanja i odlikovanja, demobilisani borac, dijete ratnog vojnog invalida, dijete dobitnika ratnog priznanja i odlikovanja i dijete demobilisanog borca, ukoliko imaju status redovnog studenta.

Rok za podnošenje prijava po Konkursu za dodjelu stipendija je 15 dana od dana objavljivanja na web stranici Vlade odnosno od 24.01.2022.godine.

S.A.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje